ΖΗΤΗΣΤΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Πώς να μάθετε αν κάποιος έχει ασφάλεια ζωής

Πίνακας Περιεχομένων

Μια χαμένη ασφάλεια ζωής μπορεί να εντοπιστεί μέσω του κράτους, των εταιρειών ασφάλισης ζωής ή του συνδέσμου ασφαλιστικών εταιρειών. Το πρώτο σας βήμα θα πρέπει να είναι να ελέγξετε τα προσωπικά έγγραφα του θανόντος για πληροφορίες.

Η αναζήτηση ασφαλιστηρίων συμβολαίων ζωής μετά τον θάνατο κάποιου είναι ένα δυσάρεστο και μερικές φορές δύσκολο έργο. Είτε είστε βέβαιοι ότι υπάρχει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο είτε απλώς υποψιάζεστε ότι μπορεί να υπάρχει, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εντοπίσετε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής .

Την τελευταία δεκαετία, τα κράτη έχουν εφαρμόσει νόμους και πολιτικές που διευκολύνουν τους δικαιούχους να εντοπίσουν τις πολιτικές που λείπουν και να εισπράξουν τα χρήματα. Υπάρχουν αρκετές πηγές που θα ξέρουν αν υπάρχει ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής κάποιου που μόλις πέθανε και θα σας βοηθήσουν αν είστε εσείς ο δικαιούχος.

Συμβουλές για την εύρεση ασφαλιστηρίου συμβολαίου ζωής

Εδώ, θα περιγράψουμε πώς μπορείτε να βρείτε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής κάποιου μετά τον θάνατο του.

Αναζήτηση προσωπικών εγγράφων και επαφών

Η γνώση του ονόματος της ασφαλιστικής εταιρείας θα σας υποδείξει προς τη σωστή κατεύθυνση. Εάν δεν έχετε αυτές τις πληροφορίες, υπάρχουν τρόποι να τις εντοπίσετε.

Το πρώτο σας βήμα θα πρέπει να είναι να εξετάσετε τις ακυρωμένες επιταγές του συγγενή σας ή να πάτε στην τράπεζα του ατόμου και να ζητήσετε αντίγραφα παλιών επιταγών. Αναζητήστε επιταγές σε ασφαλιστικές εταιρείες ζωής ή αυτόματες πληρωμές που έχουν αφαιρεθεί από τον τραπεζικό τους λογαριασμό. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τις πρόσφατες δηλώσεις φόρου εισοδήματος για φορολογητέες αναλήψεις ή μερίσματα.

Μπορείτε επίσης να ελέγξετε με τον δικηγόρο ή τον λογιστή του αγαπημένου σας προσώπου για να δείτε εάν αυτό το άτομο μπορεί να εντοπίσει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο ή την ασφαλιστική εταιρεία στα αρχεία του.

Ελέγξτε τις πολιτικές εργοδότη και ομαδικές ασφάλειες ζωής

Πολλοί άνθρωποι λαμβάνουν ασφάλιση ζωής μέσω ενός εργοδότη. Επικοινωνήστε με τον συντονιστή παροχών του πρώην εργοδότη του αποθανόντος για να δείτε εάν αγόρασαν την ομαδική ασφάλεια ζωής της εταιρείας .

Θα πρέπει επίσης να απευθυνθείτε στους συλλόγους, τα σωματεία και τις επαγγελματικές οργανώσεις των αποθανόντων. Αυτές οι ομάδες παρέχουν επίσης συχνά ασφάλιση ζωής για τα μέλη.

Επικοινωνήστε με ασφαλιστικές εταιρείες

Μπορείτε να απευθυνθείτε απευθείας σε ασφαλιστικές εταιρείες για να βρείτε συμβόλαια. Ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν εργαλεία εύρεσης χαμένων συμβολαίων στις ιστοσελίδες τους.

Εάν πραγματοποιήσετε την αναζήτηση και παρέχετε βασικές πληροφορίες, η ασφαλιστική εταιρεία θα επικοινωνήσει μαζί σας με τα στοιχεία εάν ονομαζόσασταν δικαιούχος συμβολαίου. Η ασφαλιστική εταιρεία θα επικοινωνήσει επίσης μαζί σας εάν δεν είστε δικαιούχος, αλλά οι νόμοι περί απορρήτου περιορίζουν όσα μπορεί να σας πει η ασφαλιστική εταιρεία σχετικά με το συμβόλαιο.

Πώς μπορώ να μάθω εάν είμαι δικαιούχος ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου ζωής;

Εάν νομίζετε ότι μπορεί να είστε δικαιούχος του ασφαλιστηρίου συμβολαίου ζωής κάποιου, είναι απίστευτα σημαντικό να μιλήσετε μαζί του για να λάβετε αυτές τις πληροφορίες. Κάποιος μπορεί να έχει πολλούς δικαιούχους σε ένα συμβόλαιο, επομένως θα πρέπει να γνωρίζετε ποιος είναι ο κύριος.

Πώς μπορώ να μάθω εάν υπάρχει ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής για κάποιον;

Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να τους ρωτήσεις απευθείας. Ωστόσο, υπάρχουν κρατικές υπηρεσίες που θα πρέπει να έχουν και αυτές τις πληροφορίες ή μπορείτε να ρωτήσετε στις ασφαλιστικές εταιρείες της περιοχής σας.

Πώς μπορώ να βρω ασφάλεια ζωής για έναν αποθανόντα γονέα;

Εάν δεν είστε βέβαιοι εάν υπάρχει ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής για έναν γονέα που έχει πεθάνει, ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε θα ήταν να επικοινωνήσετε είτε με τον δικηγόρο ή τον λογιστή του είτε με τις ασφαλιστικές εταιρείες της περιοχής σας. Εάν αποτελούσαν μέρος ενός προγράμματος ασφάλισης ζωής που βασίζεται στον εργοδότη, η εταιρεία θα είχε τις πληροφορίες που αναζητάτε.