ΖΗΤΗΣΤΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

ΚΑΛΕΣΤΕ 22-222799
ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ

Πλήρης οδηγός ιδιωτικής ασφάλειας ζωής

Πίνακας Περιεχομένων

Πόση ασφάλεια ζωής χρειάζομαι;

Η ασφάλεια ζωής θα πρέπει να αντικαταστήσει το εισόδημά σας εάν συμβεί το αδιανόητο. Όταν υπολογίζετε τι χρειάζεστε για κάλυψη ασφάλισης ζωής, σκεφτείτε το μελλοντικό σας κόστος. Αυτό περιλαμβάνει την υποθήκη σας, τους εκκρεμείς λογαριασμούς, το πανεπιστήμιο για τα παιδιά σας, τα έξοδα κηδείας, τη φροντίδα των παιδιών και άλλα έξοδα που θα έχουν τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Όταν υπολογίζετε πόσα χρειάζεστε, δείτε μερικά κόστη που πρέπει να σκεφτείτε:

  • Εκτίμηση για τουλάχιστον πέντε χρόνια αντικατάστασης εισοδήματος. Έτσι, εάν το εισόδημά σας είναι €50.000, είναι σοφό να αγοράσετε τουλάχιστον €250.000 ασφάλισης ζωής μόνο για αντικατάσταση εισοδήματος.
  • Παρέχετε αρκετά κεφάλαια ώστε να μπορούν να πληρώσουν την υποθήκη και τυχόν τακτικά έξοδα, όπως τη φροντίδα των παιδιών. Εάν είστε ο κύριος φροντιστής, θα συνεχίσετε να θέλετε μια πολιτική που θα σας βοηθήσει να πληρώσετε για τη φροντίδα των παιδιών.
  • Το μέσο ετήσιο κόστος των διδάκτρων και των διδάκτρων είναι περίπου €15.000 για ιδιωτικά κολέγια, κοντά στα €10.000 για φοιτητές σε δημόσια πανεπιστήμια. Θυμηθείτε να πολλαπλασιάσετε οποιονδήποτε αριθμό επιλέγετε κατά τουλάχιστον τέσσερα για να αντιπροσωπεύσετε τέσσερα χρόνια σπουδών.
  • Το μέσο κόστος κηδείας είναι πάνω περίπου €2.000. Προσθέστε χρήματα στο συμβόλαιό σας για να χειριστείτε αυτά τα έξοδα και να θυμάστε ότι τα έξοδα κηδείας αυξάνονται ετησίως.

Μόλις υπολογίσετε αυτά τα κόστη, θα μπορείτε να μετρήσετε καλύτερα τι θα χρειαστούν τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Είδη ασφάλισης ζωής

Μόνιμη ασφάλεια ζωής

Η μόνιμη ασφάλεια ζωής παρέχει κάλυψη εφ’ όρου ζωής – ανεξάρτητα από το πόσο καιρό ζείτε. Έχετε κάλυψη αρκεί να κάνετε τις πληρωμές σας. Η μόνιμη ζωή είναι συνήθως πιο ακριβή και προσφέρει χαμηλότερα οφέλη θανάτου από τη διάρκεια ζωής, αλλά είστε σίγουροι ότι τα αγαπημένα σας πρόσωπα θα λάβουν επίδομα θανάτου. 

Προθεσμιακή ασφάλεια ζωής

Η προθεσμιακή ασφάλιση ζωής διαρκείας προσφέρει κάλυψη για περιορισμένα έτη. Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια συγκεκριμένης διάρκειας ζωής θα μπορούσαν να είναι πέντε ή έως και 30 χρόνια. Πιθανότατα θα πληρώσετε περισσότερα για τη διάρκεια ζωής ανάλογα με την ηλικία και τη διάρκεια του συμβολαίου. Συνήθως αγοράζουν προθεσμιακή ασφάλεια ζωής όσοι παίρνουν στεγαστικό δάνειο.

Πώς λειτουργεί η ασφάλεια ζωής;

Η ασφάλεια ζωής προσφέρει ένα όφελος θανάτου που βοηθά τους αγαπημένους σας όταν πεθάνετε. Οι δύο κύριοι τύποι ασφάλισης ζωής είναι η μόνιμη και η ασφάλιση ζωής συγκεκριμένης διάρκειας. Η διάρκεια ζωής είναι για συγκεκριμένο αριθμό ετών. Η μόνιμη ζωή σας εγγυάται ένα επίδομα θανάτου ανεξάρτητα από το πότε θα πεθάνετε, αρκεί να πληρώσετε τα ασφάλιστρα.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ μόνιμης ασφάλισης ζωής και προθεσμιακής ασφάλισης ζωής με συγκεκριμένη διάρκεια;

Η μόνιμη ασφάλεια ζωής είναι το είδος ασφάλισης ζωής που σας εγγυάται ένα επίδομα θανάτου όποτε και αν πεθάνετε. Εν τω μεταξύ, η ασφάλιση ζωής συγκεκριμένης διαρκείας είναι για περιορισμένο αριθμό ετών, όπως 20 ή 30 χρόνια. Το κόστος της συγκεκριμένης διάρκεια ζωής είναι συνήθως πιο προσιτό από της πλήρης ζωής. Ωστόσο, μπορεί να ζήσετε περισσότερο από το συμβόλαιό σας και ο ασφαλιστής δεν θα χρειαστεί να πληρώσει επίδομα θανάτου. Θα μπορούσατε να προσπαθήσετε να μετατρέψετε το συμβόλαιο ζωής σας σε μόνιμη ζωή καθώς πλησιάζετε στο τέλος της περιόδου.

Πώς μπορείτε να μετατρέψετε μια ασφάλεια συγκεκριμένης διάρκειας ζωής σε μόνιμη ασφάλεια ζωής;

Πολλές ασφάλειες με συγκεκριμένη διάρκεια ζωής σας επιτρέπουν να μετατρέψετε ολόκληρο το συμβόλαιο όρου ή ένα τμήμα σε μόνιμης ζωής. Ο ασφαλιστής μπορεί να το επιτρέψει καθώς πλησιάζετε στο τέλος της ασφάλειας σας. Ωστόσο, οι ασφαλιστές συνήθως περιορίζουν επίσης τις μετατροπές σε άτομα πριν συμπληρώσουν τα 65. Όσο αργότερα μετατρέψετε τη διάρκεια ζωής σας, τόσο πιο πιθανό είναι να πληρώσετε υψηλότερα ασφάλιστρα.

Πώς το κάπνισμα και η υγεία σας επηρεάζουν τα ποσοστά ασφάλισης ζωής;

Οι καπνιστές πληρώνουν παρπά από όσα πληρώνουν οι μη καπνιστές για ασφάλιση ζωής. Η κακή υγεία οδηγεί επίσης σε υψηλότερα ασφάλιστρα και μπορεί να περιορίσει τις επιλογές ασφάλισης ζωής. Δείτε περισσότερα σχετικά με το πώς το κάπνισμα και η κατάσταση της υγείας επηρεάζουν τα ποσοστά παρακάτω.

Το φύλο και η ηλικία επηρεάζουν το κόστος ασφάλειας ζωής

Όσο μεγαλύτερος είστε, τόσο περισσότερο πιθανότατα θα πληρώσετε για την ασφάλεια ζωής. Εάν είστε 30 και συνάψετε συμβόλαιο 20 ετών, θα πληρώσετε πολύ λιγότερα από κάποιον που είναι 50 ετών.